Kirjaudu sisään

Syötä sähköpostiosoitteesi ja salasanasi:

Oletko uusi asiakas? Rekisteröidy nyt

Unohditko salasanasi? Palauta salasana

NUKKETALON REMONTTI ALKAA

NUKKETALON REMONTTI ALKAA

Ja hommahan räjähti käsiin heti!

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi


Moikka Sinä!


ALKUSANAT

Niin se vain on, että kaikelle on aikansa ja paikkansa. Pakottamalla ei tule hyvää, ja joskus on parempi odottaa oikeaa hetkeä, vaikka kärsivällisyys onkin välillä koetuksella. On ollut aivan hirmuinen kaipuu palata Miniatyyrimaailman "juurille", siitä mistä kaikki alkoi vuonna 2008; innokkuudesta tuunata lapsuuteni nukketaloa! Vuodet on kaapanneet mukaansa, ja on ollut toki paljon juttuja ja asioita, jotka vaan on pitänyt hoitaa ja tehdä just niin kuin ne silloin valitsi tehdä. Nyt kuitenkin valitsen antaa aikaa luovalle poreilulle ja antaa myös nukketalotuunailun viedä mennessään! 

Juuri tämän talorempan aloittaminen on hyvin merkityksellinen itselleni siksi, että muutama vuosi sitten huomasin tekeväni ylikierroksilla töitä ja vajonneeni syvälle suorittamisen suohon. Samalla tavallaan kielsin itseltäni sen tärkeimmän, joka pitää ihmisen koossa, iloisena ja hyvinvoivana: todellisen itsensä kuuntelun, hauskanpidon ja rentouden. En ehtinyt tuunata taloja, kun oli aina jotain pitäispitäis -juttuja. Kunnes tuli syksy 2022 ja pidin pikku palaverin itseni kanssa. 

Palasin siihen fiilikseen, joka mulla oli kun aikoinaan aloitin miniatyyrejä tekemään. Kysyin itseltäni, muistuttaakseni itseäni, MIKSI teen tätä. Opin tunnustelemaan ja tunnistelemaan itseäni; milloin on työn aika, milloin levon aika, ja sytyin liekkeihin, kun tunsin taas miten MAHTAVAA miniatyyrien tekeminen on! Oon niin onnellinen, että olen löytänyt balanssin! Ja sen vuoksi halusin kirjoittaa nämä alkusanat, jakaa iloni Sinun kanssasi. Kiitos.


REMONTTI ALKAA


Sain tämän talon lahjoituksena ystävältäni noin vuosi takaperin. Talo koostuu yhdestä isosta päärakennuksesta, sekä pienemmästä irrallisesta terassiosiosta, jonka alakerrassa on myös huone. Jokin aikaa sitten koin vahvan visioiden kirkastumisen sen suhteen, mitä talon huoneisiin rakentuisi ja innostuin valtavasti. Talo tulee kokemaan suhteellisen massiivisen muodonmuutoksen!

Talo oli aiemmin ollut lasten leikkikäytössä, joten aloitin touhuilun poistamalla talojen seinistä mm. erilaisia kimaltavia tarroja :) Sen jälkeen poistin lattiankorotuksina olleet tummat laminaatinpalat. 


Laminaattien poiston jälkeen näyttää tältä


Sitten alkoikin oikein kunnolla tapahtua! Havaitsin vinttiin johtavien portaiden olevan sen puolesta huonosti suunnitellut, että niitä nouseva hahmo lyö vääjäämättä päänsä vintin kattoon! Sainkin sitten eräältä ihanalta ig-sivuni seuraajalta oivaltavan vinkin, miten hän oli ratkaissut vastaavan ongelman siirtämällä portaikon paikkaa kääntämällä lattian toisinpäin. Ja koska talon osat ovat kätevästi ruuveilla toisissaan kiinni, olisi lattian kääntö suhteellisen simppeli homma. Tätähän oli päästävä heti kokeilemaan! 

Ensiksi irrotin katon ja portaikot homman helpottamiseksi. Kääntelin ja testailin lattiaa puolin ja toisin.


Katto poistettu. Seuraavaksi levyn kiinnikeruuvit irti!

 

Siinä lattian asettelua mallaillessa tuli ajatus jatkaa ikkunanpokien irrottamista, jonka olin aloittanut pari päivää aiemmin. Haluan tehdä ikkunoista ulkonäöllisesti sirommat, joten irrotin vanhat pokat kaikista ikkunoista. Seuraavaksi homma eteni niin, että aloin putsailla pikkuparvekkeen ja etuterassin saumoista vanhoja liimanjämiä...


..joka eteni siihen, että irrotin kaikki kaiteet, sekä koko etuterassin ja parveketason, sillä niihin on myös tarpeen tehdä muutoksia. Etuterassi oli muutenkin mielestäni hivenen ahtaan oloinen, joten tämä oli hyvä siirto! 


Ja koska eskaloituminen oli jo alkanut, ei pyörää pysäyttänyt enää mikään!

Talo on aika syvä, ja sen oikealla sivulla sijaitsevat kaksi pienempää huonetta ovat näin ollen tosi pimeitä. Siinäpä syttyi ajatus tehdä tuohon oikeanpuoleiseen sivuseinään pitkä rivi ikkunoita, jotta jatkossa luonnonvaloakin pääsisi sisään. Taloon on kyllä tulossa sähkövalaistus, mutta en ylipäätään tykkää umpinaisista ja ahtaista huoneista, siispä ikkunoita kehiin! Se vaati tekemään seuraavan siirron, eli irrottamaan etu- ja sivuseinät.Oikeanpuoleiseen sivuseinään tuli molempiin kerroksiin aukot, joihin tulee pitkät ikkunarivistöt.


Vasemmanpuoleisella seinällä on terassille johtava ovi. Totesin oviaukon olevan liian kapea suunnitelmiini, joten oviaukkoa laajennettiin.


 Yksi ajatus johti toiseen, ja tämänhetkinen tilanne on viimeisten kuvien mukainen; talo on aivan atomeina! Tämä tosin helpottaa rutkasti osien hiomista ja putsaamista, jota lähden seuraavaksi toteuttamaan. Lisäksi ohjelmassa on kattopintojen maalausta!
Tästä asetelmasta siis jatketaan!

Toivon, että viihdyt nukkekodin remontointiretkessäni mukana.

Aivan ihanaa on, jos jätät viestiä, kommentoit, kerrot omia kokemuksia tai kysyt lisää, jos jotain on mielessä (myös henkinen tsemppikin on erittäin tervetullutta :D) ♡  


Remppaterkuin


Jätä kommentti